Bordeaux

Bordeaux ligt dicht bij de Europese Atlantische kust, in het zuidwesten van Frankrijk en in het noorden van de regio Aquitaine. Parijs bevindt zich op ongeveer 500 km. Bordeaux ligt op vlak terrein en is gebouwd aan de oevers van de rivier de Garonne. Het is ook de grootste Franse stad qua grondoppervlakte en geografisch een van de grootste in Europa. De Garonne mengt zich een tiental kilometers van de stad met een andere rivier, de rivier de Dordogne, samen vormen ze de Gironde. Het stadscentrum ligt ten westen en ten zuiden van de Garonne.

In Bordeaux kun je het beste gaan lopen in het historische centrum van de stad, het is één groot voetgangersgebied. Je kunt de rivier oversteken en de overkant bezoeken met een kleine veerboot. Je kunt ook gebruik maken van efficiënte tramlijnen waar je een onbeperkt aantal ritten mee kunt maken binnen een uur.


Les Quays is een promenade langs de oevers van de Garonne met een prachtig uitzicht over het landschap en de bruggen van Bordeaux. Je ziet de Aquitaine brug, een brug met een unieke architectuur.

Je kunt ook wandelen langs de Sainte-Catherine straat in het voetgangerscentrum en van het landschap genieten. Het deel van de stad rond het Gambetta plein heet "Klein Parijs". Bezoek de weelderige openbare tuinen, ten noorden van het Gambetta plein, waar je kunt ontspannen en picknicken. De toegang tot de tuinen is gratis.

Er zijn talrijke musea en galeries in de stad. Tijdens je verblijf mag je de volgende zeker niet missen: Het Musee d'Art Contemporain op 7, Rue Ferrère is een bezoekje waard als je geïnteresseerd bent in de Moderne Kunst. Er zijn altijd wisselende exposities en het museum heeft inspirerende installaties. Het Musee D'Aquitaine is een prachtig museum dat Gallo-Romeinse beelden en relikwieën van 25.000 jaar oud laat zien.